Van Sirius tot Mars

Voor onze eerste blogpost wil ik het graag hebben over een van mijn favoriete platen.

Ik heb het natuurlijk over van Mars naar Sirius van Gojira. Het moet een van de meest unieke, trance-opwekkende en heavy platen aller tijden zijn. Als ik dit aanbreng, beginnen mijn buren te klagen. Vogels vallen dood uit de lucht en als je goed kijkt, zie je vliegende walvissen. De bas op deze plaat is waanzinnig, alleen overtroffen door de meedogenloze drums. Platen doen deze band geen recht en ze live horen is echt een van de beste acts die je in je leven zult horen. De melodie en het militaristische ritme laten je geen seconde met rust. Als je ooit verder dan dit rijk wilde transcenderen, dan is dit het record. Het is een drug op zichzelf, dynamisch maar brutaal.

En toch zijn er enkele pauzes in het nummer. Uiteraard bevinden deze zich op de juiste plaatsen, zoals vliegende walvissen. de intro is erg interessant om naar te luisteren. Het walvislied draagt ​​echt bij aan de sfeer en is zo goed gemonteerd. Tekstueel gaat dit album tot het uiterste om een ​​beeld te creëren van een hoofdpersoon die op een verwoeste planeet leeft en hulp zoekt bij de vliegende walvissen voor een beter leven. Zou dit een weerspiegeling kunnen zijn van de huidige aarde? Wie weet. De productiewaarde en het mixen zijn geweldig op deze plaat, waardoor er een geweldige dynamiek ontstaat in de lage en hoge tonen. Joe's gegrom past echt goed bij de muziek en voegt zoveel emotie en wanhoop toe. Ik herinner me dat ik naar mijn eerste Gojira-album luisterde en echt weggeblazen werd. het is bombastisch en toch emotioneel en gevoelig. Een balans die deze Fransen werkelijk onder de knie hebben.

Geloof je mij niet? luister zelf

Terug naar blog